Spring naar content

Nederland. Utrecht, 02-02-2019. Foto: Patrick Post. Finale NK Poetry Slam. Bowie Barbiers

U-Slams april en mei afgelast, ILFU Academy gaat tijdelijk digitaal verder

26 maart 2020

Door de nieuwe maatregelen die de overheid onlangs heeft afgekondigd in verband met de bestrijding van het coronavirus komen de U-slams van april en mei te vervallen. Onze cursussen die dit voorjaar starten of zijn gestart gaan online door.

U-slam en NK Poetry Slam
Op woensdag 3 juni staat de jaarfinale van de U-slam op de agenda en op woensdag 9 juni de halve finales van het NK Poetry Slam. Deze evenementen gaan door, tenzij er nieuwe maatregelen worden afgekondigd. De U-slam vindt plaats in Theatercafé De Bastaard en de landelijke halve finales in Café Hofman en Theatercafé De Bastaard. De toegang tot deze evenementen is gratis. Natuurlijk staat de gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers van het ILFU en het personeel van de genoemde locaties voorop. Daarom blijven we mededelingen over de richtlijnen van de overheid en het RIVM op de voet volgen en brengen we je tijdig op de hoogte van de gang van zaken.

Mocht de aanloop naar het NK Poetry Slam veranderingen met zich meebrengen dan informeren we alle deelnemers hier tijdig over. Het NK Poetry Slam vindt plaats in het openingsweekend van het ILFU International Literature Festival Utrecht op zaterdag 19 september.

Cursussen
De cursussen die in februari/maart van start zijn gegaan (Proust lezen, Middlemarch lezen en Poëzie schrijven) gaan de komende tijd online plaatsvinden via Microsoft Teams en e-mail. Alle cursisten zijn hierover inmiddels geïnformeerd door hun docent. Ook de cursus Proza schrijven van Manon Uphoff en Iris van Vliet gaat online plaatsvinden; deze start op woensdag 8 april. Mocht je nog mee willen doen aan deze cursus dan kun je je aanmelden via sophie(at)ilfu.com. Alle informatie vind je hier.

Afgelaste voorstellingen collega-instellingen
Diverse collega’s in het culturele veld hebben optredens, evenementen en festivals, waar maanden soms jaren aan is gewerkt, moeten doorschuiven of afzeggen. Als festivalorganisator leven we met ze mee en hopen we dat we zo gauw het weer veilig is voor een ieders gezondheid, alsnog kunnen gaan genieten van al deze prachtige voorstellingen.

Scroll naar boven